Den kompletta guiden

I denna guide lär du dig hur man kastar backhand, forehand och tomahawk. Vi ger dig även tips för putting och rekommenderar discar för nybörjare. Först får du en introduktion till generell teori. Med lite teori i bakhuvudet blir inlärningskurvan brantare, och med mer känsla av mästerskap blir det ännu större glädje att gå runt och kasta discar.

Innehållsförteckning:
1. Teori
2. Olika kast
3. Rekommenderade nybörjardiscar
 
1: Teori

1.1: Regler

När man börjar spela frisbeegolf är det inte så viktigt att följa alla regler till punkt och pricka. Kom överens med dem du spelar med om vilka regler som måste följas. Det viktigaste att följa som nybörjare är etikett:
  • Börja inte kasta på ett hål om det är en grupp framför dig som fortfarande spelar på hålet.
  • Stör inte medspelare som är i påväg att kasta ut.
  • Håll koll på var din och andras disc landar och hjälp till att leta efter dina medspelares discar.
De viktigaste reglerna i disc golf är:
  • Utkast: Discen ska kastas med minst en fot på markerad tee vid första kastet.
  • Fortsatt kast: Discen ska kastas från där föregående kast landade, och minst en fot måste vara rakt bakom där föregående disc landade när discen lämnar handen. Föregående disc kan markeras med en minidisc. Det är tillåtet att ta sats.
  • Puttning: Discen måste ligga i korgen för att kastet ska räknas som träff. Kast som landar uppe på korgen räknas inte. Om man står 10 meter eller närmare korgen måste båda fötterna vara bakom där föregående disc landade. Det är alltså inte tillåtet att hoppa framåt.
  • OB (Out of Bounds): Om discen landar där banan definieras som "out of bounds" måste spelaren ta tillbaka discen till där den skar ut från banan. Från där kan spelaren gå 1 meter in på banan. Om man kastar OB får man ett straffkast.
  • Honnör: Spelaren som är längst från korgen kastar först vid varje tillfälle. Spelaren som presterade bäst på föregående hål börjar nästa.
1.2: Distance driver, fairway driver, midrange och putter
Det finns primärt fyra huvudkategorier när det kommer till frisbeegolf - distance drivers, fairway drivers, midrange och putters. Även om det finns många olika sätt att spela frisbeegolf på är det viktigt att ha kunskap om kategorierna av discar för att välja rätt kast i varje situation på frisbeegolfbanan.
Distance drivers:
Distance drivers har potential att flyga längst av alla discar i bagen, men kräver också mest fart för att uppnå önskade flygegenskaper. Distance drivers har bredare och skarpare kanter som gör att discen skär bättre genom luften vid höga hastigheter. Det rekommenderas att nybörjare börjar med en fairway driver och övergår till distance driver efter lite övning på kasttekniken. Om man försöker kasta en distance driver med lite fart kommer discen att falla relativt snabbt. Erfarna spelare använder distance drivers för att uppnå maximal distans.
Fjärrdrivrutin
Se våra distance drivers

Fairway drivers:
Fairway drivers är discar som inte har lika mycket längdpotential som en distance driver men som oftast ger mer kontroll. Generellt sett har fairway drivers mindre kanter och kräver inte lika mycket fart för att flyga långt. Fairway drivers är ett bra alternativ för nybörjare, och erfarna spelare använder dem för långa, kontrollerade kast.
Fairway förare
Se våra fairwaydrivers


Midranges:

Midranges har runda, mindre aerodynamiska kanter, vilket gör att discen flyger långsammare än en fairway driver men håller sig mer till den planerade kastriktningen. Kantprofilen på discen är smalare och oftast djupare, vilket ofta ger ett bättre grepp i handen. För nybörjare är midranges användbara för att träna på att kasta rakt fram och de ger bra distans även med låg fart. För erfarna spelare används de för kontrollerade och precisa kast för att undvika att discen flyger långt förbi korgen.

 
Mellanregister
Se våra midranges

Putter:
Putter är de mest långsamt flygande discarna inom discgolf på grund av sina tunna och djupa kanter. De lämpar sig för kortare distanser och de mest kontrollerade och rakaste linjerna. Putters är utformade för att flyga rakt in i korgen även om de flyger väldigt långsamt. Erfarna spelare använder också en annan typ av putter som kallas approach. Detta är mer överstabila putters som används för att kasta discen precis vid korgen när man befinner sig relativt nära, men för långt bort för att putta.
 
Putter
Se våra putters

1.3: Vad betyder siffrorna på discen?
Du har kanske lagt märke till att det finns fyra siffror på ovansidan av de flesta discar. Dessa siffror används för att vägleda spelaren så att man har en aning om hur discen kommer att flyga genom luften. De fyra siffrorna är, från vänster:
Speed: Hur fort discen klarar av att flyga genom luften. Med maximal kraft kommer discar med högre speed att uppnå längre distans, men om de inte kastas tillräckligt hårt kommer de att falla snabbare än en disc med lägre speed. Därför rekommenderas det att nybörjare inte börjar med en distance driver, även om man tror att man kan kasta längre. I motvind är det lättare att kasta en disc med hög speed.
Glide: Hur länge discen kan hålla sig uppe under ett kast. Mer glide medför alltså mer distans, men på bekostnad av pålitlighet. I motvind kommer en disc med mycket glide inte vara särskilt pålitlig.
Turn: För en högerhänt spelare som kastar backhand: Hur mycket en disc svänger åt höger i början av en flygning är hur mycket discen "turnar". Ett högt negativt turn-tal indikerar att discen turnar mycket, och kommer att gå snabbt åt höger i början av flygningen. Mycket turn är mycket användbart för nybörjare för att få mer distans, men för mycket turn leder till att discen "turnar över". Det vill säga att discen går åt höger och aldrig återvänder till vänster. Mycket turn kan också vara användbart när man ska kasta mot en högerkurva eller när man kastar en roller.
Fade: För en högerhänt spelare som kastar backhand: Hur mycket en disc går åt vänster mot slutet av flygningen är hur mycket discen "fadear". Ett högt positivt tal indikerar att discen fadear mycket, medan en disc med fade nära 0 kommer att sluta rakare. Mycket fade är svårt för nybörjare att hantera. Därför rekommenderas det att ha en disc med fade nära 0 för nya spelare. Mycket fade är användbart när kurvan går åt vänster eller när man kastar i motvind.
Även om dessa siffror används av de flesta disc-tillverkare kommer de aldrig att vara desamma från tillverkare till tillverkare. Dessutom kommer discar från samma märke med samma siffror att bete sig förvånansvärt annorlunda. Faktorer som spelar in inkluderar:
  • Vilken form discen har
  • Vilken plast discen är tillverkad av
  • Vilken vikt discen har
  • Hur mycket discen har använts. Discar turnar mer efter att ha träffat marken och träden.
Därför fungerar siffrorna som en bra vägledning för att köpa rätt disc för dina behov, men du måste vara ute och kasta för att verkligen lära känna din egen disc.

1.4: Överstabila och understabila discar
Orsaken till att man ser spelare med över 20 discar i väskan för att spela en runda discgolf är för att ha discar som kan kastas på olika längder och manövrera genom olika hinder i olika vindförhållanden. På vissa hål måste discen sluta hårt till vänster, medan på andra hål måste man kasta helt rakt fram. Därför behöver man discar med olika stabilitet.
För att förstå stabilitet behöver du ha koll på vad de 4 siffrorna på discen betyder.
Överstabila discar har mycket fade och lite glide och turn. För nybörjare kan överstabila discar användas om man vill att discen ska sluta hårt till vänster. För mer avancerade spelare med mycket kraft används också överstabila discar för långa, kontrollerade kast, samt för kast i motvind. Motvinden gör att discen turnerar mer, så en överstabil disc kommer att neutralisera den effekten.
Stabila discar har mindre fade och mer glide och turn. Dessa används för raka kast där man inte vill att discen ska sluta lika hårt till vänster. Med mer glide och turn kan kast med mindre kraft gå längre, men det finns också en större risk att discen "turnar över". Det betyder att discen går åt höger istället för rakt fram.
Understabila discar har ännu mindre fade och ännu mer glide och turn. Dessa används främst av nybörjare som vill få mer distans. Men återigen, det går på bekostnad av kontrollen, eftersom risken är större att discen turnar åt höger. För mer avancerade spelare passar understabila discar för kast i medvind. Medvinden gör att discen turnar mindre, så en understabil disc kommer att neutralisera den effekten. Dessutom används understabila discar för att kasta rollers.
Om man behärskar discar med olika stabilitet har man större flexibilitet att välja vilken linje man ska kasta. Kom ihåg att siffrorna på discen och stabilitetsgraden bara är riktlinjer, och den enda sättet att lära känna sin egen disc är att gå ut och kasta den.
 
1.5: Annan plast på skivor
 
Discar kommer i många olika plasttyper, vilka alla ger en annorlunda känsla i handen. Valet av plast beror på vad du vill ha när det gäller grepp, hållbarhet, flygegenskaper och prisklass.
En disc är en förbrukningsvara som naturligt nöts ner när den träffar marken och kolliderar med till exempel träd. Ju mer sliten discen blir, desto mer understabil blir den. Generellt sett har dyrare plasttyper bättre hållbarhet. Hårdare plasttyper är oftast mer överstabila från början, medan mjukare plast vanligtvis ger bättre grepp, särskilt i vått och kallt väder.
Detta är en översikt över de olika märkenas plasttyper, och under tabellen hittar du karaktäristiken för varje kolumn.
Karakteristik kolumn 1:
Discarna som nämns under denna kategori är oftast de mest prisvänliga discarna från olika märken. Därför slits discarna snabbare och flygegenskaperna förändras snabbt. De finns vanligtvis i både mjuka och hårda versioner.
Karakteristik kolumn 2:
Discarna i kategori 2 har bättre hållbarhet än discarna i kategori 1 och är därmed lite dyrare. De finns vanligtvis i både mjuka och hårda versioner.
Karakteristik kolumn 3:
Discarna i denna kategori har den bästa hållbarheten och är dyrare än kategori 1 och 2. Discarna är därför slitstarka över tid och gör att discen behåller flygegenskaperna längre. Detta är hårda plasttyper som gör att discarna ofta är mer överstabila.
Karakteristik kolumn 4:
Discarna i kategori 4 är mer slitstarka över tid än kategori 1 och 2 men inte lika slitstarka som kategori 3. Detta gör att discen behåller flygegenskaperna bättre än de billigare plasttyperna. Man kan säga att kategori 4 är en hybrid mellan kategori 1/2 och kategori 3, och är ett mycket populärt alternativ då man får "bäst av två världar". Priset är ungefär detsamma som för kategori 3.
 
2: Olika kast

2.1: Hur man kastar en backhand

 

Backhand är den mest använda kastmetoden i disc golf, som ger längst distans om den utförs korrekt. Trots detta tycker många att det är svårare att lära sig backhand än forehand, och ett felfritt backhand-kast kräver tekniskt arbete och mycket övning.

Vi kan dela genomförandet av ett backhand-kast in i 3 delar. Den första är fotarbetet, den andra är greppet, och den tredje och viktigaste delen är överkroppen.

1. Fotarbetet: Korrekt fotarbete kan ge dig extra längd och hjälpa dig att uppnå mer konsistenta kast. Den vanligaste och korrekta "run-up"-tekniken kallas för X-step. För detaljer om X-step, se videon nedan. Stående kast gör det lättare att fokusera på överkroppen, men för att öva på timingen mellan ben och överkropp rekommenderar vi åtminstone att börja med ett one-step, som förklaras i videon nedan.

2. Grepp: När man ska kasta backhand kan man hålla i disken på många olika sätt, och det finns inget konkret svar på vad som är rätt eller fel. Det viktigaste för nybörjare är att hitta ett grepp som är bekvämt och ger ett fast och stadigt grepp runt disken. För exempel på grepp, se del 1 av videon nedan.
2. Överkropp: Det är här det mesta av kraften genereras i ett backhand-kast. Vi delar upp rörelsen i överkroppen i 3 delar:
1. Reachback: Här drar man disken bakåt i en rak linje över bröstet i motsatt riktning från där du vill att disken ska        flyga. Rör inte disken uppåt eller nedåt. För konsistenta kast är det viktigt att ha samma reachback varje gång. Det vanligaste felet är att dra disken bakom kroppen istället för i en rak linje från kroppen. Detta kallas "rounding". För ett visuellt exempel, se del 3 av videon nedan.
2. Pull-through: Här drar man disken över bröstet samtidigt som man roterar höften mot höger. Disken ska hållas nära bröstet så att armbågen bildar en 90 graders vinkel när disken passerar bröstet. Här är det viktigt att dra disken i en rak linje utan att röra den uppåt eller nedåt. Tänk dig att du startar en gräsklippare. Dra snöret i en rak linje. För ett visuellt exempel, se del 4 av videon nedan. Follow-through: Stoppa inte rörelsen omedelbart efter att disken har lämnat handen. låt kroppen rotera runt, och låt hälen rotera 90 grader för att undvika skador eller belastning på knäna.
    För nybörjare rekommenderar vi understabila discar för backhand-kast. Active Genius är mycket understabil och ger bra längd för nybörjare. Du kan också läsa mer om 14 discar som vi rekommenderar för nybörjare inom frisbeegolf.
     
    2.2: Hur man kastar forehand
    Forehand kommer väldigt naturligt för vissa spelare, medan andra kämpar mer med att få till rätt teknik/kast. En möjlig orsak är att denna teknik kräver att spelaren ger discen snurr med handleden. Utan tillräckligt med rotation kommer discen att fladdra i luften och inte uppnå någon speciell längd eller kontroll. Ändå anses forehand vara det enklaste sättet för nybörjare att komma upp på en OK nivå och hänga med medspelare på banan.
    Vi kan dela upp utförandet av ett forehand-kast i 3 delar. Den första är fotarbetet, den andra är greppet och den tredje och viktigaste delen är överkroppen.
    1. Fotarbete: Med ett forehand-kast är fotarbetet något annorlunda än med en backhand. För forehand är inte det så kallade X-steget nödvändigt. Många professionella spelare går antingen helt normalt upp till slutet av teepaden, eller gör ett litet hopp på samma fot för att trycka ifrån. Med en forehand kan du också kasta stillastående. Här är det bara att hitta din egen teknik och vad som är mest bekvämt för dig. En av de enda sakerna att tänka på är att flytta vikten från det bakre benet till det främre benet, eftersom det momentum som genereras av underkroppen kommer att överföras till discen och minska belastningen på axeln och armbågen.

    2. Grepp: När du kastar forehand kan du greppa discen på många olika sätt, och det finns inget konkret svar på vad som är rätt och fel. Det viktigaste för nybörjare är att hitta ett grepp som är bekvämt och ger ett stadigt och rejält grepp runt discen. Det vanligaste greppet vid forehandskast är ett så kallat pistolgrepp, där pekfingret och långfingret bildar en pistol på insidan av discen.

    3. Överkropp: Samma principer gäller som i backhand, dvs du har en "reachback" och en "pull-through". Men du drar bara ut discen åt sidan av kroppen, utan att dra för långt bakåt. Forehand kan liknas vid ett basebollkast, bara att istället för att kasta bollen över huvudet så kastar man en disc från sidan av kroppen. Som nämnts ovan genererar forehand-kast ofta inte tillräckligt med rotation, så det är viktigt att snärta med handledet i kastet. Ju mer rotation, desto mer avstånd.

    Det är generellt klokt att använda överstabila discar till forehand-kast. När man själv ger discen rotation med handleden är det mycket lätt att turna över discen, så man vill kasta en disc med lite mindre turn. Vi rekommenderar att köpa Active Magician som din första forehand-disc. Du kan också läsa mer om 14 discar vi rekommenderar för nybörjare i frisbeegolf.

    2.3: Hur man kastar tomahawk och thumber
    Tomahawk och thumber används oftast när det är lite svårframkomligt. Det krävs lite teknik för att göra ett OK kast, men det är ett effektivt och enkelt sätt att bära discen en bit framåt, speciellt när man ska kasta mellan eller över hinder. Å andra sidan har kasten begränsad längdpotential.

    Thumber och tomahawks är kast som börjar rakt framåt, "tar en sväng" i luften och sedan dyker vertikalt mot marken. Skillnaden mellan en thumber och en tomahawk ligger i hur discen hålls och vilket "sätt" den vrider sig i luften och dyker mot marken. En typisk thumber som når full flygning kommer först att röra sig åt vänster innan den slutar till höger. En typisk tomahawk som når full flygning kommer först att röra sig åt höger innan den slutar till vänster.

    Vi delar som vanligt utförandet in i 3 delar: Fotarbete, grepp och överkropp.

    1. Fotarbete: För att uppnå långa tomahawk- och thumber-kast är det viktigt med en jämn och kontrollerad "run-up". Man bör ha samma teknik som i ett forehandkast. Det är också viktigt att fokusera på att flytta vikten från bakbenet till framfoten, som nämnts i forehandkastet.

    2. Grepp: Thumber: Håll discen vertikalt, med ovansidan av discen vänd bort från dig. Tryck tummen in i kanten på discen med kanten av kanten vilar på långfingret. Håll pekfingret på discen för att både förstärka greppet och justera utlösningsvinkeln. Tomahawk: Använd samma grepp som du är bekväm med för forehand-kastet. Håll discen dock vertikalt med ovansidan av discen vänd mot dig, och kläm kanten mellan knogarna på tummen och pekfingret.

    1. Överkropp: Kasta discen som om du skulle kasta en handboll relativt högt upp i luften. Det är inte så mycket svårare än så.
       
      För maximalt avstånd med tomahawk och thumber rekommenderar vi en överstabil distansförare, som till exempel Innovas Star Destroyer. Understabil discer kommer att gå raktare i början av flygningen, så för att ha möjlighet till variation rekommenderar vi också att köpa Active Premium Mentor.
       
      2.4: Nybörjartips för puttar
       
      Som nybörjare kommer du att uppleva att det är extremt svårt att putta discen i korgen även om du bara är några få meter bort. För att putta effektivt och konsistent krävs det repetition, repetition och lite mer repetition. Men det är också viktigt att komma ihåg några viktiga principer för att ha bästa möjliga utgångspunkt.
      När det kommer till puttning finns det ingen korrekt metod, du måste putta på ett sätt som du känner dig bekväm med. Olika puttningsmetoder som spin-put, push-put och straddle-put är alla lika effektiva. Med det sagt är det själva utförandet av putten som är det viktiga. Det du bör tänka på när du ska putta är:
      1) "Linea upp" med korgen och sikta från mitten av kroppen. Dra discen mot dig i en rak linje och sikta på korgen i en rak linje.
      2)Håll puttningen och puttetekniken så enkel som möjligt. Man behöver inte svinga armen runt tre gånger innan man puttar. Undvik stora rörelser i armen som kan orsaka missar. En generell regel är att "allt man gör när man puttar ska göras varje gång man puttar". Det innebär att om du till exempel hoppar innan du puttar, så måste du göra det inför varje putt. Därför, håll puttningen enkel.
      Det tredje tipset för putting är att peka mot korgen eller stolpen när man är klar med putten, det vill säga peka där man släpper discen - och gärna håll handen så i några sekunder. Detta hjälper med att sikta och om du missar ser man var man missar.

      För nybörjare rekommenderar vi en billig putter som flyger lätt. Active Sensei gör det här jobbet. Läs mer om 13 skivor vi rekommenderar för nybörjare inom frisbeegolf .
      Om du vill lära dig mer om andra kasttekniker, grundläggande teori och rekommenderade nybörjarskivor, kolla in vår kompletta guide till frisbeegolf för nybörjare .
       
      3: 14 nybörjardiscar vi rekommenderar
       
       
      Här hittar du ett urval av discar som vi rekommenderar till helt nya spelare. Vi rekommenderar att du väljer en putter, en midrange och en fairway driver som dina första discar. Om du bara vill ha en disc rekommenderar vi en midrange. Du hittar alla de rekommenderade discarna i vår nybörjarsektion.
      För dig som är nybörjare
      Om du är helt ny i discgolf kan det vara klokt att börja med en nybörjaruppsättning. Denna uppsättning kommer till ett överkomligt pris och innehåller discar tillverkade av plast med bra grepp. Discarna i uppsättningen är lätta och mycket understabila, vilket gör det lättare att uppnå distans för en nybörjare. Discarna passar bäst för backhand, så om du också vill kasta forehand rekommenderar vi att du köper en Opto Saint också.
      Eftersom discarna i nybörjaruppsättningen är mycket prisvärda har de också mycket låg hållbarhet. Därför rekommenderar vi att du köper discar separat om du planerar att spela mer än ett par gånger. Vi kan rekommendera följande discar som passar bra för nybörjare:
      Putter:
       Retro Burst Pure flyger lätt och rakt. Den håller rakflygningen längre än de flesta andra puttar. Samtidigt är den prisvärd och har ett bra grepp. Därför är den perferk som din första putter.
       
       DX Aviar från Innova är en variant av den mest populära puttern genom tiderna. DX-plasten är den billigaste Innova producerar, och den har ett mycket bra grepp. Denna putter kan snabbt bli puttern du använder under hela din discgolfkarriär. Det går även bra att gå upp lite i prisklassen för att få en bättre hållbarhet på plasten, som KC Pro Aviar. 
       
      Midrange: 
       Prime Burst EMAC Truth från Dynamic Discs är en billig disc som är bra för att lära sig kasta korrekt, både backhand och forehand. Om du kastar discen rakt fram så flyger discen rakt fram. Prime-plasten ger dig också ett bra och bekvämt grepp.
       
       Champion Mako3 från Innova kommer i en lite hårdare och mer premiumplast vilket gör att du får en disc som du kan ha längre. Premiumplast är lite dyrare, men du får en disc som behåller sina flygegenskaper längre och är mer motståndskraftig mot hack och repor. Den håller sig rakt extremt länge, så det är en disc som man snabbt blir kär i.
      Fairway driver: 
       
       Active Genius är ett billigt och lätt alternativ. Det här är nog den disc som nybörjare kan kasta längst med, men så fort man börjar få lite mer fart i discen kommer discen snabbt vilja "turna över" Ändå är det ett mycket bra alternativ i startfasen.
       
       Opto Explorer erbjuder ännu mer kontroll än discarna ovan, och med sin hållbara plast är den ett perfekt val som din första forehand-disc. Detta är en disc du kan använda under hela din resa mot discgolfexpertis.
      Distance driver:
       
       Opto Sapphire är discen att använda för att ta steget upp från Genius eller Diamond. Den är också lätt, men du får mer längdpotential och stabilitet. Plasten är dessutom väldigt tålig vilket gör att du kommer att ha glädje av discen under lång tid framöver.
       
       Active Mentor är ett bra val som din första distance driver. Den är lätt och understabil , men är samtidigt inte överdrivet understabil.
       
       Star Shryke har mycket liknande egenskaper som Active Mentor, men har en betydligt mer hållbar plast. Stjärnplasten från Innova ger det "bästa av två världar" när det gäller grepp och hållbarhet.
       
      För er som har kastat lite tidigare:
      Hittills har vi så att säga bara rekommenderat understabil diskar. Det är dags att få mer stabilitet i väskan. Överstabil skivor kräver mer fart i kasten för bra längd, men det ger dig mer kontroll eftersom de dumpar till vänster så att säga i slutet av flygningen (för högerhänta backhands), utan rädsla för skivan turer över . Dessutom är det som sagt viktigt att använda överstabila skivor när man kastar forehand, eftersom det är mycket lättare att vända på skivan när man flickar ut den med handleden.
       
       Star Firebird från Innova är en ultrastabil fairwaydriver och är en av de mest populära discarna i världen. Den är populär eftersom den är väldigt pålitlig och ger bra distans, både med backhand och forehand. Star-plasten är av hög kvalitet med både mycket bra grepp och bra hållbarhet.
       
       Opto Explorer från Latitude 64 är en mycket bra följeslagare till Firebird. Den är mindre överstabil än Firebird, vilket gör den till ett självklart val om du ska kasta långt rakt fram. Den har fortfarande tillräckligt med stabilitet för att vara en pålitlig disc, även för forehand-kast. Optoplasten är mycket hållbar, så denna disc kommer att behålla sina flygegenskaper under lång tid.
       

      Från Westside Discs är Harp disken att sträcka sig efter när du ska kasta ett kort forehand-kast. Den ger mycket bra grepp för forehand och är överstabil och pålitlig. Anledningen till att man också behöver en forehand-disc med låg hastighet är för att undvika att disken rullar runt eller "skippar" långt förbi korgen. Harp träffar marken lugnare och har mindre chans att rulla än till exempel en Firebird.

      Royal Grand Grace har kontrollen som en fairway driver och distansen som en distance driver. Royal Grand-plasten har enastående grepp och hållbarhet, och har silkeslena kanter tack vare Latitude 64:s "NextEdge"-teknologi.
       
       Royal Grand Trust har tillräckligt med stabilitet att trycka på, men går samtidigt rakt som ett snöre i rätt hastighet. Det kan ses som en EMAC-Truth av mycket högre kvalitet.
       
      Se alla rekommenderade discar i vår nybörjarsektion.
      Om du vill lära dig mer om teorin bakom discgolf eller olika kasttekniker kan du kolla in vår komplett guide till frisbeegolf för nybörjare .